خرید بهترین لنت ترمز پراید کدام با چه ویژگی هایی می تواند همراه باشد ؟
پیش از اینکه به بررسی انواع لنت ترمز برای خرید لنت ترمز پراید ارزان قیمت یا هر خودرو دیگر بپردازیم باید بدانید که لنت ترمزها به دو دسته تقسیمبندی میشوند.
- لنت ترمز دیسکی: در این نوع لنت ترمز اصطکاک حاصل از فشار روغن بین لنت و دیسک، سبب ایستادن اتومبیل میشود؛ این نوع لنت درست مانند مالش دو صفحه به یکدیگر عمل میکند که یک سمت صفحه لنت و سمت دیگر دیسک چرخ خودرو است. این نوع لنت کمترین آسیب به دیسک ترمز را وارد میکند و از آن در چرخ جلو استفاده میشود. قیمت لنت ترمز دیسکی پراید از نوع دیگر لنت گرانتر است.
- لنت ترمز کاسهای: نام دیگر آن لنت کفشکی است که از نوع لنت دیسکی قویتر هستند و اصطکاک بیشتری دارند؛ از این لنتها در چرخ عقب استفاده میشود تا خودرو در هنگام ترمزهای شدید تعادل خود را از دست ندهد. لنت ترمز عقب پراید نیز از نوع کفشکی است. قیمت لنت ترمز کفشکی پراید نیز در بازار بستگی به جنس و برند تولیدی متفاوت است.
لنتهای ترمز پراید ارزان قیمت نیز مانند هر خودرو دیگری شامل چند نوع جنس مختلف است که دارای قیمت متفاوت و قدرت اصطکاک متغیر هستند که به گروههای زیر تقسیم میشوند.
- لنتهای ترمز ارگانیک: از جنس مواد ارگانیک ساخته شده که باعث عمر بیشتر قطعات سیستم ترمز خودرو همچون دیسک میشود اما چون اصطکاک زیادی ایجاد نمیکند مناسب سرازیری یا شهرهایی با ترافیک بالا نیست. ساختار نرمی داشته و در هوای بارانی و شهرهایی که درصد رطوبت بالا دارند زیاد ترمزگیری خوبی ندارد. تنها مزیت این ترمز قیمت پایین و صدمه کمتر به دیسک خودرو است که البته به دلیل خرید زود به زود لنت نمیتوان ان را مزیت دانست.
- لنت ترمز سرامیکی: بهجای فولاد از مس برای ساخت آنها استفاده شده تا حرارت کمتری داشته و خنکتر باشند. عمر بالاتری دارند که در خودروهای مسابقهای از آنها استفاده میشود. استفاده از مس موجب شده تا قیمت بسیار بالاتری داشته باشند. بدی که این لنتها دارند در شرایط آب و هوایی سرد کارایی آنها کاهش مییابد.
- لنت های نیمه فلزی: شامل آهن، فولاد و گرافیت بوده و انتقال حرارت خوبی را از خود نشان داده و دیرتر داغ میشوند. عموم خودروها این لنت را دارند که طول عمر، قیمت و کارکرد مناسبی دارد؛ این نوع معمولا بین 30 تا 80 هزار کیلومتر دوام میآورد.
- لنتهای تمام فلزی: نسبت به نوع قبلی دارای قیمت، کارکرد و کیفیت بهتری هستند و در هر شرایط آب و هوایی و ترافیکی بهخوبی عمل میکنند. اما به دلیل ساختار تمام فلزی صدمه بیشتری به دیسک خودرو میزنند که بهمنظور کاهش آن از روانگرهای کامپوزیت به جای گرافیت استفاده شده است. اما همچنان سر و صدای زیاد آنها باعث شده تا در خودروهای خاص از آنها استفاده شود.
حال که با انواع لنت و جنس استفاده شده در ان آشنا شده و دانستید که هر کدام چه مزایا و معایبی دارند در ادامه به معرفی برخی از بهترین لنت ترمز پراید برای چرخهای جلو و عقب میپردازیم.